Studenterbrød

Lækre, glutenfrie studenterbrød 🙂

Opskriften giver ca. 10-12 stk.

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Bunden:  
150 g.TJOIS BasismelmixKØB HER
100 g.Smør 
50 g.Sukker 
1Æg 
   
Fyld:  
300 g.Småkager (Har du andre småkager
eller kagerester, kan disse også bruges.
Varier evt. mængden af
hindbærmarmelade, chokolade og
romessens, til du har den helt rette smag.)
KØB HER
60 g.Flormelis 
3 tsk.Rom aroma 
3 spsk.Hindbærmarmelade 
60 g.Smør 
50 g.Mørk chokoladeKØB HER
2 spsk.Kakao 
50 g.Mandler 
   
Pynt:  
 Flormelis 
 Frysetørret frugt – gerne syrlige 

Sådan gør du:

Smuldr smørret i melet og tilsæt sukkeret. Kom ægget i dejen og ælt det godt sammen. Kom dejen i en frysepose og sæt den i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 20 x 20 cm) og prik dejen med en gaffel. Kom den i en form. Varm oven til 200 grader varmluft og bag dejen i ca. 15 minutter. Afkøl. Knus småkagerne grundigt – det skal være fint som rasp. Tilsæt hindbærmarmelade, kakao, flormelis og rom aroma. I en gryde smeltes smør med chokolade og hældes derefter i småkagemassen. Rør det hele godt sammen og smag til. Hak mandlerne og rist dem på en pande. Mandlerne røres derefter godt ind i småkagemassen og den fordeles på den afkølede bund (brug den flade side af en dejskraber til at presse det godt sammen. Sæt kagen på køl i nogle timer. Derefter røres en glasur og der kan pyntes med frysetørret frugt. Skær studenterbrødet ud i passende størrelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *