Myslibarer

Mysli barer

Er du på low fodmap diæt, så er denne myslibar måske lige sagen for dig! Den er nem at have med, som en hurtig snack på farten eller som et nemt alternativ til madpakken.

Mysli baren er derudover også egnet til folk, der er allergisk overfor henholdsvis gluten, hvede, mælk, æg og nødder eller laktoseintolerant. Chokoladeknapperne er produceret på en fabrik der håndterer soja, men disse kan undlades, såfremt man har sojaallergi.

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
1/2 dl.Tranebær juice eller anden juice 
1/2 dl. Ahorn sirup 
1/2 dl.Lys rørsukker 
50 g.Smør, evt. laktosefri 
175 g.Granola med chokoladeKØB HER
250 g.Blandet nødder
– (denne opskrifte indeholder:
75 g. quinoa, 100 g. peanuts og
75 g. hørfrø)
 
30 g.Hakket chokoladeKØB HER
Evt.En håndfuld hakket chokolade til pynt 

Sådan gør du:

Bland tranebærjuice, ahornsirup, lys rørsukker og smør i en gryde. Varm indtil smørret og sukkeret er smeltet. Lad det afkøle til fingertemperatur. Hæld den glutenfri mysliblanding i gryden og bland det hele godt sammen. Lad blandingen stå og trække i 30 minutter indtil det meste af væsken er blevet suget op af myslien. Hæld resten af de blandede kerner i og bland godt. Beklæd en springform eller andet med bagepapir. Hæld blandingen i formen og pres det godt. Læg evt. et stykke bagepapir over massen mens du presser. Bag myslien i 20-30 minutter ved 175grader varmluft, midt i ovnen. Tag springformen ud af ovnen og læg massen under pres. Kom den i køleskabet. Når massen er afkølet kan den fjernes fra formen. Vær forsigtig.

Ønsker du at pynte din mysli bar kan du smelte lidt chokolade og hælde over myslien, inden du skærer den ud. Brug en skarp kniv, når du skærer myslien i de ønskede størrelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *