Lavprotein risengrød, ris á l’amande eller ris á l’amande-NoCheesecake

En lækker lavprotein risengrød – god til de kolde vinteraftener 🙂 Du kan også bruge den til at lave ris á l’ amande.

Lavprotein risengrød

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
3 dl.Vand 
200 g.LP-risKØB HER
1 liter (5 stk.)MadlavningscremeKØB HER
1/2 tsk.Groft salt
(Undlad dette, hvis du vil lave ris à l’amande
 
   
Til servering:  
 Smør  
 Kanelsukker 

Sådan gør du:

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt madlavningscreme og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog videre til grøden har den ønskede konsistens. Rør ofte i grøden.  Tilsæt salt og smag til. Server med smør og kanelsukker.

Lavprotein ris á l'amande

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
1 portionUsaltet risengrød 
 Korn fra 2-4 vaniljestænger.
Smag evt. til med vaniljesukker.
 
4 dl.PiskecremeKØB HER
Evt.Lidt sukker 
   
Til servering:  
 Lidt kirsebærsauce 

Sådan gør du:

Piskecremen piskes stift. Vaniljekorn skrabes ud af vaniljestangen og vendes i. Smag til med sukker hvis du vil have den sødere. Vend piskecremen med risengrøden. Server med kirsebærjuice.

Lavprotein ris á l'amende NoCheesecake

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
Bunden:  
160 g.Cookies eller karamelkiksKØB HER eller KØB HER
70 g.Smør 
   
Midten:  
1/2 portionris á l’amande 
1/2 dl.PiskecremeKØB HER
 Agar agar 
(Følg anvisningerne på pakken)
 
   
Toppen:  
250 ml.Kirsebærsauce 
 Agar agar
(Følg anvisningerne på pakken)
 

Sådan gør du:

Bunden: Cookies eller karamelkiks smuldres og smør blandes i. For en springform med bagepapir og pres kikseblandingen godt ned i bunden. Læg evt. et stykke bagepapir ovenpå – så er den nemmere at presse. Sæt springformen i køleskabet til bunden er helt hård.

Midten: Bland agar agar med piskecremen og opvarmes 3-4 minutter til den er smeltet. Bland den varme blanding i risalamanden under omrøring.  Kom den færdige blanding op i springformen og lav overfladen så flad og jævn som mulig. Dæk formen med film og lad den sætte sig i minimum 4 timer i køleskabet.

Toppen: Bland kirsebærjuicen med agar agar og varm det forsigtigt indtil agaren er smeltet. Lad det afkøle lidt inden det hældes på toppen af ris á l’amanden. Sættes på køl indtil servering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *