Hindbærsnitter

Disse hindbærsnitter er egnet til folk med glutenallergi, hvedeallergi og kan eventuelt gøres laktose- eller mælke fri.

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
80 g.Mandelmel 
80 g.RismelKØB HER
80 g.MajsmelKØB HER
0,5 tsk.GuargummiKØB HER
80 g.Sukker 
1/2 tsk.Vaniljepulver 
150 g.Smør eller mælkefri margarine 
1Æg 
   
Fyld:  
300 g.Hindbærmarmelade 
evt. 150-200 g.Hindbær, som koges op,
og smages til med sukker
 
   
Topping:  
200 g.Flormelis 
4-5 spsk.Vand 
 Frysetørret hindbær 

Sådan gør du:

Først blandes de tørre ingredienser. Derefter tilsættes smøren og æltes i med fingrene. Saml herefter dejen med ægget.

Dejen kan godt blive meget blød pga. smøret, hvis dette sker kan den stilles i køleskabet i 10 til 15 minutter inden den skal rulles ud, så bliver den mere fast og lettere at arbejde med.

Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, og man kan enten dele dejen i 2 inden man ruller den ud, eller man kan rulle den ud til en stor firkant som derefter kan deles i 2, dejen skal rulles ud til den er ca. 3mm høj.

Den udrullede dej stilles nu i køleskabet eller et andet køligt/koldt sted i ca. 30 minutter.

Efter afkøling smøres hindbærfyldet på den ene del af dejen og den anden del ligges ovenpå.

Bag hindbærsnitterne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Når hindbærnitterne er kølet let af kan de pyntes med glasur og krymmel. Når glasuren har sat sig kan hindbærsnitterne skæres ud.

Glutenfri hindbærsnitter smuldre lidt lettere og knækker nemt, i forhold til hindbærsnitter lavet på hvedemel, så fortvivl ikke hvis dette er din oplevelse, de smager dejligt alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *