Friturestegte hyldeblomster

Det er sæson for hyldeblomster, så det skal selvfølgelig udnyttes! Prøv at pifte din sommerdessert op, ved at servere disse lækre friturestegte hyldeblomster dertil – de er fx gode til is eller med jordbær og flødeskum til 🙂 Og så er de både glutenfri og mælkefri!

Du skal bruge:

AntalIngrediensProduktlink
10Store hyldeblomst klaser 
180 g.Tjois basismelKØB HER
2 tsk.Bagepulver 
30 g.Sukker 
3-4 dl.Kold vand
(tip! prøv også at erstatte noget af vandet
med glutenfri lys øl – så bliver de virkelig sprøde)
 
2Æg 
1 knsp.Salt 
1/2 literOlie (til frituren) 
 Til servering: Flormelis 

Sådan gør du:

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Pisk derefter æg og koldt vand i, til du har en ensartet dej. I en gryde varmes olien op til ca. 160 grader. Dyp en klase hyldeblomst ned i dejen til alle blomsterne er dækket og bank derefter så meget dej af, som muligt. Frituresteg klasen i olien til den er lysebrun og sprød. Lad den afdryppe på fedtsugende papir.

Drys de færdigstegte hyldeblomstklaser med flormelis og så er de klar til servering 🙂 Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *