Citrontærte med marengslåg

citrontærte-med-marengs

Denne opskrift er glutenfri 🙂

Citrontærte med marengslåg

Ingredienser:

Tærtebunden:

400 g universal melmix Køb her

3 strøet tsk. bagepulver

120 g sukker

1 knivspids vaniljekorn

200 g skyr neutral

6 spsk. raspolie

1 æg

6 spsk. mælk

Citroncreme:

4 spsk. maizena

2½ dl vand

1 dl friskpresset citronsaft

100 g sukker

2 pasteuriserede æggeblommer

50 g smør i små tern.

Marengs:

3 pasteuriserede æggehvider

100 g flormelis

Fremgangsmåde:

Tærtebunden: Alle ingredienser blandes i en skål og røres godt sammen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag den ved 180 grader i ca. 40-50 minutter. Tærtebunden skal være gylden men ikke mørk.

Citroncreme: I en gryde piskes maizena sammen med vand. Sukker og citronsaft piskes herefter i. Varm blandingen op og rør godt i den mens den tykner. Tag gryden af varmen og rør æggeblommer og smørtern i cremen. Afkøl.

Marengs: Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose.

Når tærten er bagt fordeles citroncremen på tærtebunden. Sæt små toppe af marengs ovenpå citroncremen og kom tærten tilbage i ovnen (på grill-varme). Hold godt øje med ovnen nu! Så snart marengsen begynder at tage farve, er tærten færdig – og det går stærkt 🙂

print

Del denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *