Citrontærte med marengslåg

Denne opskrift er glutenfri 🙂

Du skal bruge:

Antal Ingrediens Produktlink
Tærtebunden:
400 g. Universal Melmix KØB HER
3 strøet tsk. Bagepulver
120 g. Sukker
1 knivspids Vaniljekorn
200 g. Skyr Neutral
6 spsk. Raspolie
1 Æg
6 spsk. Mælk
Citroncreme:
4 spsk. Maizena
2,5 dl. Vand
1 dl. Friskpresset citronsaft
100 g. Sukker
2 Pasteuriserede æggeblommer
50 g. Smør i små tern
Marengs:
3 Pasteuriserede æggeblommer
100 g. Flormelis

Sådan gør du:

Tærtebunden: Alle ingredienser blandes i en skål og røres godt sammen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag den ved 180 grader i ca. 40-50 minutter. Tærtebunden skal være gylden men ikke mørk.

Citroncreme: I en gryde piskes maizena sammen med vand. Sukker og citronsaft piskes herefter i. Varm blandingen op og rør godt i den mens den tykner. Tag gryden af varmen og rør æggeblommer og smørtern i cremen. Afkøl.

Marengs: Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose.

Når tærten er bagt fordeles citroncremen på tærtebunden. Sæt små toppe af marengs ovenpå citroncremen og kom tærten tilbage i ovnen (på grill-varme). Hold godt øje med ovnen nu! Så snart marengsen begynder at tage farve, er tærten færdig – og det går stærkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *